Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Бахрейн отменена

Гран при на Бахрейн отменена

55
0
Гран при на Бахрейн

Гран при на Бахрейн бе официално отменена от организаторите на надпреварата заради нестабилната политическа обстановка в страната. Стартът трябваше да е първи в календара на Формула 1 за 2011 г., но избухналите в кралството размирици доведоха до това решение в името на сигурността. Управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун до последно се колебаеше относно старта на пистата Сахир, въпреки че британското правителство още преди няколко дни посъветва гражданите на Великобритания да не пътуват за Бахрейн освен при извънредни обстоятелства.

Тестовете, предвидени за седмицата преди състезанието, също отпаднаха. Така състезателната година всъщност ще започне с Гран при на Австралия.

Престолонаследникът на Бахрейн Салман ибн Иса Ал Халифа е уведомил Екълстоун за решението днес по време на телефонен разговор, за който англичанинът спомена още преди обяд. Принцът е обяснил, че понастоящем страната му трябва да се съсредоточи върху по-важни за държавата неща:

Приоритетът на Бахрейн е да превъзмогне трагедията, да открие отново онова, което ни обединява и представя най-доброто от страната ни в очите на света като една нация.

Последната серия предсезонни тестове пък ще се състои от 8 до 11 март, отново на пистата Каталуния, разкри Адам Пар от Уилямс.