Начало Moto News Хонда показаха новия си RC212V

Хонда показаха новия си RC212V

122
0
Андреа Довициозо,Дани Педроса,Кейси Стоунър

Тимът на Репсол Хонда в MotoGP представи пилотите и машината си за тазгодишния сезон.

Церемонията се състоя в хотел Пан Пасифик в Куала Лумпур, Малайзия днес.

Тази година за заводския тим на Хонда ще карат трима пилоти – двамата досегашни титуляри – Дани Педроса и Андреа Довициозо, и новодошлият от Дукати бивш световен шампион – Кейси Стоунър.

Тримата състезатели вдигнаха покривалото от новото поколение на състезателния RC212V в присъствието на вице-президента на HRC – Шуи Накамото.

След задължителните снимки, Педроса изрази известни притеснения относно все още незарастналата си ключица, която той нарани при падане на пистата Мотеги през октомври миналата година.

Днес пък Кейси Стоунър за първи път се появи с екипа на новия си тим и заяви, че е сигурен в доброто представяне на новата Хонда RC212V, която той успя да кара по време на първия предсезонен тест миналия ноември. Австралиецът посочи плавността на двигателя като едно от основните предимства на новия мотоциклет, но изрази известна загриженост относно стабилността при спиране – нещо, на което обърна внимание и Довициозо по време на интервютата си днес.

„Наистина съм ентусиазиран – да нося цветовете на Репсол Хонда за първи път е голяма емоция за мен. Когато бях дете, гледах Мик Дуън да печели шампионатите един след друг с тези цветове и затова за мен е чест да съм част от този отбор. Знам, че сезонът ще бъде труден, защото има много силни пилоти, сред които разбира се са и двамата ми съотборници, но аз съм много мотивиран относно това ново предизвикателство“, заяви Стоунър.