Начало Moto News Рамото на Роси се възстановява добре

Рамото на Роси се възстановява добре

66
0
Валентино Роси

Валентино Роси е доволен от начина, по който се възстановява контузеното му миналата година рамо.

Той претърпя операция броени дни след края на сезон 2010, след което разбира се, се подложи на ускорена рехабилитационна програма, за да може травмата да се възстанови напълно до началото на тазгодишния сезон в MotoGP.

Световният шампион се впусна в редица забавления по време на тазгодишното издание на събитието Wrooom в Мадона ди Кампильо, Италия и изрази увереността си, че всичко с рамото му ще е наред за началото на сезона.

„Ските ми помогнаха. Почувствах нужда за това, след като прекарах цяла зима, без да правя нищо. В един момент, прешленът ми каза – „можеш да направиш това“. Реших да направя две обиколки и това е.

В колата обаче бе доста по-лесно, в сравнение с картинга. Рамото ме болеше малко само по време на неравностите. Чувствам болка, ако се опитам да вдигна ръката си, но не и като карам кола или сноуборд.

През следващите две седмици ще  работя постоянно, за да опитам да съм в добра форма за Сепанг. Силата не е проблем, но имам нужда да подобря движението на ръката, особено когато се опитвам да я вдигна или когато ще трябва да се наведа над мотоциклета.

Разчитам на това, което ми казаха докторите, че колкото повече време минава, толкова повече се ускорява възстановяването. Нещата се движат по график или дори малко по-бързо от очакваното. Надявам се, че това ще е достатъчно“, обясни Роси.

Първият предсезонен тест в MotoGP ще се състои на пистата Сепанг в Малайзия на 1-и февруари, а началото на сезона ще даде Гран при на Катар на 20-ти март.