Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун опроверга информациите, че ще създава алтернативна F1

Екълстоун опроверга информациите, че ще създава алтернативна F1

38
0

Вече бившият бос на Формула 1 Бърни Екълстоун опроверга появилите се информации, че планира да създаде нов алтернативен шампионат, който да се конкурира със сегашния. Миналия понеделник 86-годишният Екълстоун бе свален от поста си на управляващ търговските права в спорта от новите собственици Liberty Media и така след близо 40 години вече не е в управлението на F1. Неговото място зае Чейс Кери, a британецът получи пост на почетен президент.

„Искам да разясня слуховете, че ще стартирам серии, които да се конкурират с Формула 1, каза британският милиардер пред Ройтерс. – Изградих този шампион през последните почти 50 години и това е нещо, с което се гордея. Последното, което бих желал, е да му навредя. Много съм развълнуван от всички съобщения, в които мои бивши колеги изказаха своята подкрепа.

Новият собственик ще има възможността да направлява администрирането на шампионата по различен от моя начин. Така той ще може да постигне финансовите резултати, които акционерите желаят. Това правех и аз спрямо различни акционери през последните години, а също и когато притежавах 100% от компанията.“