Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Томбазис: Новото Ферари е със сериозен потенциал за развитие

Томбазис: Новото Ферари е със сериозен потенциал за развитие

49
0
гараж,механици,пит,Ферари

Преструктурирането на аеродинамичния отдел и тунел на Ферари целят Скудерията да догони Ред Бул по отношение на аеродинамиката през 2011 г. От Маранело още през миналия сезон признаха не само, че RB6 е по-бърз от техния болид, но и че създава по-голяма сила на аеропритискане. Сега обаче Никола Томбазис и хората му са твърдо решени да наваксат изоставането.

Нашият автомобил не бе толкова добър, колкото този на Ред Бул основно в областта на аеродинамиката. Това е причината, поради която направихме някои промени в департамента си, подобрихме някои неща в аеродинамичния си тунел и прилагаме наистина амбициозна програма. Непрекъснато търсим все нови и иновативни компоненти – заяви Томбазис, цитиран от немската преса. – Очакваме сериозен напредък за първото състезание. Конфигурацията ни има сериозен потенциал за развитие.

Новото Ферари за 2011 г. ще излезе на писта в началото на февруари за първите предсезонни тестове на пистата Рикардо Тормо до Валенсия. То обаче ще претърпи доста сериозни промени преди първия старт от сезона в Бахрейн.