Начало Рали Латвала готов да се впусне в борбата за титлата във WRC

Латвала готов да се впусне в борбата за титлата във WRC

100
0
Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала е готов да се бори за титлата в световния рали шампионат през 2011 г., сподели самият пилот.

В резултат на редица пропуски, които направи финландецът през 2009 г., той бе запазен в екипа на Форд, но шефът Малкълм Уилсън реши Латвала да е със статус на втори пилот в тима. По ирония сезон 2010 се оказа най-силният за Латвала до момента в кариерата му на пилот от WRC. Все пак той се класира по точки след шампиона Себастиен Льоб. За сметка на това лидерът в екипа на Форд Мико Хирвонен направи някои сериозни грешки и в доста от надпреварите даде по-слаби резултати от съотборника си.

До момента шефът на Форд Малкълм Уилсън не обяснил каква ще е стратегията на отбора през 2011 г. – дали ще има първи и втори пилот или двамата ще се разнопоставени. Въпреки това Латвала е уверен, че през 2010 г. значително е подобрил уменията си и заяви:

– За мен тази година бе прекрасна. Статусът ми на втори пилот ми помогна да намеря необходимото постоянство в представянето. Определено се развих като пилот. Въпреки това не казвам, че съм готов да бъда световен шампион. Чувствам, че съм готов да участвам в борбата за титлата.