Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели са доволни от тестовете си на Сахир

Пирели са доволни от тестовете си на Сахир

42
0
Пирели

Директорът на Пирели Моторспорт – Пол Хембъри, е убеден, че догодина компанията му ще предостави на тимовете достатъчно качествен продукт, след като Пирели завършиха петдневните си тестове в Бахрейн.

Зад волана на тестовата Тойота се редуваха Педро де ла Роса и Ромейн Грожан, като за петте дни те успяха да тестват обстойно всички смеси, разработени от компанията до момента.

„Използвахме двама пилоти, за да можем да получим две различни мнения и факта, че и двамата казваха еднакви позитивни неща в края на теста, само подчертава прогреса, който направихме. Все още има работа за вършене, но сега вече можем да се насочим към 2011-та с увереност.

Тествахме цялата ни гама за сух асфалт и факта, че успяхме да достигнем нивото, на което се намираме в момента, само пет месеца, след като за първи път тествахме гумите си за Ф1 през август, е изключително доказателство за отдадеността и способността, които всеки един член на нашия тим показа“, заяви Хембъри.

Следващият частен тест на Пирели ще бъде също в Бахрейн и ще се проведе на 9-ти и 10-ти януари, след което екипът ще се насочи към Абу Даби за още три дни тестове.