Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли призна, че единствено Ферари са го подкрепили след секс-скандала

Мозли призна, че единствено Ферари са го подкрепили след секс-скандала

71
0
Макс Мозли

Бившият президент на ФИА – Макс Мозли, призна, че единствено Ферари са го подкрепили след секс-скандала, който се развихри след публикация във вестник News of the World. Това обаче според него е и причината позициите му сред останалите тимове да отслабнат.

„Планът ми бе да се споразумея с останалите тимове за лимита, при положение, че Ферари заплашваха да се оттеглят.  Имах добри шансове, защото всички знаем, че те нямаше наистина да го направят.

Но после дойде аферата с вестника и Ферари бяха единственият тим, който остана лоялен, затова нямаше как да им причиня това.

Лука ди Монтеземоло обаче не беше прав. От една страна той се оплакваше, че новите отбори са прекалено бавни, а от друга – искаше нещо, което щеше да увеличи разликата още повече.

Третата кола е пълна безмислица. Тя би дала на големите отбори дори още повече сила – и политическа, и спортна. А и е против духа на Ф1. Тя се нуждае от различна кръв. Без нови тимове, Ф1 ще загине.

Проблемът с Лука е, че той никога не е създавал тим от нищото и не знае колко трудно е това. Ф1 има много проблеми, но Лука само ги задълбочава“, смята Мозли.