Начало Moto News HRC започнаха тестове на Сепанг

HRC започнаха тестове на Сепанг

44
0

Спортното поделение на Хонда – HRC, започна тестове на новата версия на машината RC212V на малайзийската писта Сепанг вчера.

Основна задача за развитието на мотоциклета на Хонда в MotoGP има тест-пилотът на HRC – Коусуке Акиоши, който обаче на Сепанг бе придружен от пилотът на отбора на Ten Kate Honda в Супербайк – Джонатан Риа.

Това бе първият досег на 23-годишния Риа с мотоциклет от MotoGP, който направи 51 обиколки на  5,5-километровото трасе и успя да се запознае с характеристиките на RC212V.

„Днес за мен бе много забавно. Успях да разуча мотоциклета от MotoGP и пистата Сепанг, което бе впечатляващо. Тялото ми все още не е 100% възстановено, което е жалко, но денят заедно с тестовия екип на HRC за мен бе страхотен.

Прекарах почти цялата си кариера върху серийно-базирани мотоциклети. Карал съм единствено 125-кубиков GP мотоциклет преди няколко години, но днес ми бе много удобно върху RC212V. Мотоциклетът е много мощен и двигателят се развърта повече от този на моя CBR1000RR и е машината е много лесна за смяна на дирекцията. Нямам търпение да тествам и през следващите дни“, заяви Риа след края на тестовата сесия, която бе прекъсната за малко заради лек дъжд наобяд.

Тестовете на HRC на Сепанг ще продължат общо три дни.