Начало Лайфстайл Уебър отново ще организира Тасмания Челъндж догодина

Уебър отново ще организира Тасмания Челъндж догодина

79
0
Марк Уебър

Догодина организираното от Марк Уебър състезание по триатлон Тасмания Челъндж ще се проведе отново след двегодишно отсъствие.

Именно на него в края на 2008-ма австралиецът счупи лошо крака си, след като се удари в джип с велосипеда си, а след това дойде и световната икономическа криза и затова събитието не се проведе повече. Но сега тасманийското правителство е обещало подкрепа под формата на 400 000 австралийски долара и затова догодина събитието отново ще бъде проведено.

„Това са фантастични новини за Тасмания и искаме отново да приветстваме Марк Уебър, който е един от най-великите посланици на нашия щат.

Новият курс ще бъде направен така, че не само да тества елитните ни атлети, но също така и да даде възможност за участие на спортни ентусиасти, които да си осигурят едно ново предизвикателство.

Както и през изминалите години, очакваме събитието да привлече някои знаменитости, елитни атлети  и то не само като участници, но и като спонсори“, заяви министърът по туризма на Тасмания – Мишел Обърн.