Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алдо Коста смята, че Ферари започват нова ера

Алдо Коста смята, че Ферари започват нова ера

66
0
Алдо Коста

Техническият директор на Ферари – Алдо Коста, смята, че Ферари започват нова ера в развитието си след напредъка през сезон 2010.

Скудерията завърши годината на трета позиция при конструкторите, а Фернандо Алонсо стана вице-шампион, независимо, че през първата половина от сезона отборът се намираше в доста незавидна позиция.

Като цяло обаче тазгодишният сезон бе много по-успешен за Ферари от 2009-та и според Коста догодина екипътще достигне пълния си потенциал.

„Тази година намалихме разликата с Ред Бул. Това, което направихме е да революционизираме работните си методи, но за да стане това ни трябваше период на адаптация. Платихме и за въздушния тунел, който бе малко остарял. Но сега решихме проблема и започнахме нова ера.

Не съм фен на крайните методи на наказанията и предпочитам да подходя по-рационално, за да можем да разберем какво се случи  и къде сбъркахме, след което да действаме. Трябва да се убедим в това, че някои решения ще са взети групово и че отговорността няма да лежи само на раменете на един човек.  Но в крайна сметка не загубихме шампионата заради стратегията в Абу Даби, а защото колата ни не бе толкова бърза, колкото трябва“, смята Коста.