Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо се надява да е още по-близо до договор с Уилямс след...

Малдонадо се надява да е още по-близо до договор с Уилямс след теста в Абу Даби

26
0
Пастор Малдонадо

Шампионът в GP2 сериите Пастор Малдонадо се надява, че след показаното в теста за млади пилоти, шансовете му за подписване на договор с екипа на Уилямс вече са още по-големи.

Венецуелецът направи 81 обиколки за тима по време на теста в сряда, след като предишния ден бе навъртял цели 108 тура зад волана на болида на Испания Рейсинг.

Същевременно вече бе обявено, че Нико Хюлкенберг се разделя с Уилямс, а слуховете, свързващи Малдонадо с отбора витаят от доста време насам.

„Все още натискаме (за договор). Мисля, че на теста доста подобрихме представянето си и увеличавахме скоростта си обиколка след обиколка. В сряда сутринта тимът се опита да се концентрира върху аеродинамичните настройки. За мен беше страхотно, защото никога не бях правил това преди и това за мен е един добър опит, който мога да използвам за в бъдеще“, заяви Малдонадо, а когато бе попитан от журналистите за сравнение между колите на Уилямс и Испания Рейсинг, той добави:

„Те са различни коли, но и двата тима са професионални. Уилямсът има много повече аеродинамично притискане и е по-бърз в завоите, а също така и спира по-добре, но двигателят е еднакъв, така че в мощността няма разлика.“