Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг с фантастично 4-о място, Шумахер невредим след катастрофа

Розберг с фантастично 4-о място, Шумахер невредим след катастрофа

59
0
Нико Розберг

Изключително доволен от четвъртото си място в Гран при на Абу Даби остана Нико Розберг. Немският пилот оползотвори максимално решението на екипа си Мерцедес да го извика в пита при появата на кола за сигурност на трасето.

– Специални благодарности на Рос [Браун] и Джеймс Ваулс (главният стратег на тима – б.р.) за стратегията ни днес. Бяхме с добро темпо с твърдите гуми, точно както и в квалификацията, така че успях да извлека максимума от това в точния момент – заяви Розберг.

Съотборникът му Михаел Шумахер приключи тежкия сезон след завръщането си в спорта с тежка катастрофа, от която за щастие се отърва невредим. Той бе в медицинския център на трасето за преглед, но няма никакви последствия от удара на Форс Индия-та на Витантонио Лиуци в Мерцедес-а.

– Изпуснах линията – завъртях се заради мръсотията извън състезателната траектория, задницата просто се изпързаля. Срамота е, разбира се, защото ми се искаше по-позитивен финал на сезона. Но благодаря на всички в тима за невероятната упорита работа – каза Михаел.

Като фантастично определи представянето на Розберг и Рос Браун.

– Като отбор постигнахме абсолютния максимум с автомобила, но и стратегическото ни решение на питуола плюс питстопа бяха страхотни. След това Нико кара отлично и много контролирано, намирайки точното темпо. Много съм развълнуван за догодина, когато ще се състезаваме за различни позиции. Поздравления за Себастиан [Фетел] за първата му титла, за Ред Бул и за Дитрих Матешиц за визията и отдадеността, показани през последните пет години – каза още Рос.