Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер и Форс Индия – реакции след квалификацията

Заубер и Форс Индия – реакции след квалификацията

44
0
Ник Хайдфелд

Камуи Кобаяши, Заубер (12-и):

– Изпуснах Q3 за много малко, а определено бе възможно да стигна дотам. Като цяло автомобилът бе значително по-добър, отколкото в петък и обиколката ми бе наред. Но след като сменихме спирачките за третата тренировка (а това бе рутинна, планирана процедура), балансът се разстрои. Това се изрази в спадане на увереността ми и трудно преминаване на трасето. Въпреки всичко очаквам с нетърпение състезанието утре и вярвам, че мога да спечеля точки.

Ник Хайдфелд, Заубер (14-и):

– Подобрихме сериозно автомобила от петък досега. Квалификацията не беше зле, но не съм напълно доволен. Отнема няколко тура да се загреят гумите. В Q1 ползвах комплект твърди гуми, след това сложих меки. Но както и миналата година, тук разликата не е особено голяма. Горещо е, но асфалтът е много гладък и не е лесно колата да се балансира. В Q2 бях с един комплект супер софт и последният тур беше ОК. Нямаше трафик, не допуснах грешки, но като че ли сцеплението просто намаля.

Адриан Сутил, Форс Индия (13-и):

– В последните уикенди не ни бе лесно, но днес направих чиста обиколка, бях близо до топ 10 и това ни поставя в добра позиция за състезанието. VJM03 вървеше наистина чудесно, балансът бе на ниво. Можех да направя дори три [бързи] обиколки с меките гуми, а това е необичайно за квалификация. Сега целта е да влезем в точките. Убеден съм, че сме в състояние да го направим на база представянето ни през сезона.

Витантонио Лиуци, Форс Индия (16-и):

– Нямахме достатъчно скорост за Q3, но показахме стъпка напред спрямо предишните стартове. Балансът бе добър, а вторият комплект гуми бе с непрекъснато подобряващо се поведение. За съжаление влетях в трафик – [Виталий] Петров беше пред мен в последната ми обиколка в трети сектор и там загубих около 0,3 сек, като това му струва едно или две места.