Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Нюи се надява пилотите на Ред Бул да си помагат

Нюи се надява пилотите на Ред Бул да си помагат

50
0
Ейдриан Нюи

Техническият директор на Ред Бул Ейдриан Нюи се надява пилотите на отбора Марк Уебър и Себастиан Фетел да се разберат по време на последния състезателен уикенд от Формула 1 за 2010 г. Човекът, създал най-бързия болид на настоящия сезон, заяви, че много му се иска поставеният в по-неизгодна позиция да е великодушен в Абу Даби спрямо съотборника си.

– Винаги сме казвали, че ще оставим пилотите си сами да вземат решение. Това е битка на състезателите и така трябва да бъде. Наистина много ни се иска да спечелим и двете корони и ако сме в позиция да вземем и втората, трябва да го сторим. Ако единият пилот се окаже извън борбата, тогава се надявам да е достатъчно великодушен, за да помогне на колегата си. Момчетата ни се надбягваха твърдо тази година, а това е чудесно. Веднъж-два пъти даже прекалиха с твърдостта, но като цяло сме много щастливи. В крайна сметка – както вече казах – това е шампионатът на пилотите и съответно не бива да има заповеди от бокса – разясни позицията си Нюи.

Англичанинът не спомена конкретно името на Фетел, но реално шансовете на германеца да вземе титлата са по-малки от тези на Уебър. Себастиан изостава с 15 точки от лидера в първенството Фернандо Алонсо (Ферари), докато разликата между испанеца и Марк е 8 пункта.