Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брабам: Уебър пропиля шансовете си

Брабам: Уебър пропиля шансовете си

58
0
Джак Брабам,Марк Уебър

Най-известният австралийски Гран при пилот – Джак Брабам, заяви, че според него сънародникът му Марк Уебър вече е пропилял шансовете си да стане първия австралийски световен шампион след Алън Джоунс, който спечели короната през далечната вече 1980-та година.

Пилотът на Ред Бул пристигна в Южна Корея като фаворит и лидер в генералното класиране, но грешката му по време на неделната надпревара силно намали шансовете му за титлата, след като той не взе никакви точки и бе изпреварен от Фернандо Алонсо в генералното подреждане.

„Титла за Марк би значела много за мен и много за Австралия, но за съжаление смятам, че реалните му шансове се изпариха миналия уикенд. Аз наистина го подкрепям и се надявам, че ще успее, но ако не го направи тази година, не мисля, че ще има друга възможност.

Хора като Алонсо са млади, а Марк честно казано вече малко остарява. Вероятно ще може да се пробва още един сезон, но с всяка една година той остарява още повече, а това е спорт за млади хора. Все пак той се състезава срещу момчета на 21-22 години“, заяви Брабам, който има три пилотски титли със собствения си Гран при тим, спечелени през 1959-та, 1960-та и 1966-та.