Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса води преговори с Испания Рейсинг

Де ла Роса води преговори с Испания Рейсинг

53
0
Педро де ла Роса

Педро де ла Роса разкри, че води преговори с екипа на Испания Рейсинг за завръщане във Ф1 догодина.

Испанецът започна настоящия сезон с тима на Заубер, но от сингапурската Гран при нататък бе заменен от Ник Хайдфелд, а същевременно де ла Роса отиде на мястото на немеца като тест-пилот на Пирели. Веднага след присъединяването си към проекта на Пирели обаче, испанецът заяви, че не смята повече да става тест-пилот за пълен сезон и предпочита да си седи вкъщо, вместо само да тества. Същевременно не е тайна, че Испания Рейсинг искат да го привлекат още от създаването си миналата година и може би това най-после ще се случи. Ето какво заяви ветеранът за отношенията си с Испания Рейсинг пред новинарската агенция EFE:

„Ако техния спортен проект е интересен и амбициозен, аз бих се радвал да съм с тях. За момента обаче не бързам за никъде.

Постоянно съм в контакт с фамилията Карабанте. Говорим си доста. За Испания е много важно да има отбор във Ф1, а това, което те направиха досега, определено трябва да бъде оценено по достойнство. Сега, ние испанците имаме тим, но не можем да извлечем всички дивиденти. Те успяха да пуснат колата си на пистата само няколко месеца  преди старта на сезона, а догодина ще са с нова кола. Проектът обаче се нуждае от още подкрепа и то не само от компании, но и от пилоти като мен, както и от феновете. Ние трябва да застанем зад тях.“