Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън сравнително щастлив от 4-ото място

Бътън сравнително щастлив от 4-ото място

76
0
Дженсън Бътън,снимка: Мирко Щанге

Дженсън Бътън (Макларън) заяви, че е сравнително щастлив от 4-о си място в Гран при на Сингапур. Световният шампион вървеше пети преди удара между съотборника му Люис Хамилтън и Марк Уебър (Ред Бул), а след това не успя да настигне австралиеца и да атакува третото място.

– На старта мислех, че трябва да внимавам със задните гуми, защото видяхме колко бързо се износват. Смятам, че това ми помогна в края на първата част, когато гонех Люис. С твърдите гуми пак имах проблем със стабилността на задницата и това бе причината да не успя да настигна Ред Бул-а, чийто гуми бяха използвани 30 тура повече от моите. Но ние си знаехме, че тук те ще са бързи, така че тръгвам за Япония сравнително щастлив – обясни Дженсън.

Англичанинът се надява нещата да се обърнат за него и отбора му в следващото състезание от календара, което е в Япония.

– Имаме нови неща за Сузука. Там ще монтираме нещо, което опитахме да внедрим още този уикенд, но не го направихме заради издръжливостта. Заедно с планираните специално за японската писта компоненти би трябвало да се получи. Иначе амбициите ми в шампионата бяха малко помрачени от факта, че Марк [Уебър] финишира пред мен, но разликата в точките е точно колкото една победа. И показва, че има за какво да се борим – каза още Бътън.