Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг се надяват на добро представяне в Италия

Испания Рейсинг се надяват на добро представяне в Италия

40
0

Испания Рейсинг се подготвя за Гран при на Италия с повишен дух, след като отборът постигна най-добрия си резултат в квалификация в предишния кръг на пистата Спа-Франкоршамп.

– След вълнуващата надпревара в Белгия нямаме търпение за още една историческа Гран при – на Монца. Това е невероятно трасе, на което около 70% от обиколката се изминават на максимална скорост. При стойности, стигащи около 340 км/ч болидите са трудни за контрол, а това изисква внимание и концентрация от състезателите – сподели шефът на тима Колин Колес.

И в Италия Сакон Ямамото ще остане зад волана на едната кола на Испания Рейсинг. Японският пилот заяви преди дни, че ще остане в тима до края на сезона и макар Колес да каза ден по-късно, че не вижда причина да променя нещо в екипа, новината не бе потвърдена официално. Все пак Сакон се подготвя за Монца, а и той като повечето си колеги обича да се състезава там.

– Карал съм болид от Формула 1 там два пъти: през 2006 г. със Супер Агури и през 2007 г. със Спайкър. С настройките с минимално аеросцепление се постига сериозна максимална скорост, а спирането за първия завой определено е трудно. Трябва да вървим добре на правите и нямам търпение да седна отново в болида – заяви Ямамото.

Бруно Сена също познава чудесно Монца, където се е състезавал всеки сезон от 2005 г. насам (с изключение на 2009 г.).

– Спирачките и гумите се натоварват максимално заради високите скорости на пистата. Надявам се на още един конкурентоспособен уикенд срещу останалите нови отбори и все още смятам, че можем да постигнем още по-добри резултати – допълни бразилецът.