Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колес: Целта ни е 10-о място при конструкторите

Колес: Целта ни е 10-о място при конструкторите

27
0

Отборът на Испания Рейсинг измина дълъг път от създаването си до настоящия момент, седмица преди 14-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г. Най-малкият отбор на грида с най-ограничени ресурси обаче се бори неуморно с всички пречки, за да се състезава и не възнамерява да се отказва, твърди шефът му Колин Колес.

– Отборът напредна значително от първото си състезание в Бахрейн досега…

– Да, тимът се превръща в едно цяло и определено правим прогрес.

– Гран при на Белгия бе 13-и кръг от шампионата – как оценявате представянето на пилотите си?

– Мисля, че и двамата ни състезатели свършиха добра работа. Постигнахме най-добрия си резултат в квалификация на Спа до момента, а времената на Сакон [Ямамото] на обиколка по време на състезанието бяха на нивото на тези на [Хейки] Ковалайнен и [Тимо] Глок. Според мен няма причини сега да се правят промени.

– В настоящия момент по колата има повече лога на спонсори.

– Това очевидно е позитивен знак, но трябва да работим упорито, за да привлечем колкото се може повече спонсори за 2011 г.

– Гордеете ли се с работата на хората си и усилията им колите да са на грида за всеки старт?

– Изключително много се гордея, защото нямахме нормална предсезонна подготовка. Според мен те вършат фантастична работа.

– Каква е финансовата ситуация в тима?

– Подобрява се с повече спонсори на борда. Както споменах и преди, във Формула 1 е нужна сериозна подкрепа и точно това се стремим да постигнем.

– Какви са очакванията ви за предстоящото състезание на Монца?

– Надпреварата на Монца е специална и там се постигат най-високите максимални скорости. Досега бяхме конкурентоспособни на писти, където не се изисква високо ниво на аеросцепление.

– Къде според вас ще е Испания Рейсинг в края на сезона?

– Целта ни е десетото място в класирането при конструкторите.