Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И двата Уилямс-а в топ 10 на квалификацията

И двата Уилямс-а в топ 10 на квалификацията

45
0

В обичайните за разположената в Ардените Спа-Франкоршам променливи метеорологични условия тимът на Уилямс успя да се класира сред най-бързите 10 в квалификацията и с двамата си пилоти. Двата FW32 бяха с различни програми: в последната част от сесията Рубенс Барикело бе с твърдия тип гуми, а Нико Хюлкенберг излезе със софт. В крайна сметка бразилецът се нареди седми, а съотборникът му е с девето време.

– Прекрасна работа на целия отбор. Сутринта имахме някои проблеми с реглажите, но след тренировката се родиха някои наистина великолепни идеи и колата бе в значително по-добра форма за квалификацията. Доволен съм от седмото място. До момента уикендът на моята Гран при №300 върви страхотно, семейството ми е тук и утре ще се постарая много да постигна още един добър резултат – бе коментарът на Барикело.

Удовлетворен от позицията си бе и Хюлкенберг, особено като припомни, че бе с вече карани гуми за последната си бърза обиколка.

– Дъждът можеше да създаде проблеми, но и пилотите, и инженерите се справиха чудесно с промените във времето през цялата сесия. Кега ще се концентрираме върху стратегията си за утре, когато условията изглежда пак ще са променливи. А това определено означава, че следобедът ще е интересен! – заяви техническият шеф Сам Майкъл.