Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Остава да кажат, че и пилотите ни са нелегални

Хорнер: Остава да кажат, че и пилотите ни са нелегални

25
0

Тим-шефът на Ред Бул – Кристиян Хорнер, за пореден път бе принуден да обяснява тази сутрин пред журналистите, че няма абсолютно никакви притеснения относно легалността на предното крило на RB6, независимо от завишените критерии за тестовете.

Заради огъващите се крила, които някои отбори и най-вече Ред Бул ползват, ФИА реши да увеличи тежестта, която се поставя върху този елемент при тестовете за легалността му. Ред Бул обаче не промениха нищо по крилото си, тъй  като са уверени, че то може да премине без проблем и новите изисквания. Точно това отново обясни и Хорнер по-рано днес на Спа:

„Времето е ужасно, но това е нещо, което бе предвидимо. Всички изглеждат по-отпочинали и здрави и мисля, че всеки от нас се наслади на двете седмици почивка. Толкова много се случи на предишните 12 състезания, а и съм сигурен, че още много тепърва предстои в оставащите 7. Но сезонът като че ли си отлетя.

Имаме нови правила, но всички коли трябва да се справят с тях. Нашият автомобил отговаряше на правилата във всяко едно състезание до момента и съм сигурен, че ще го направи и тук, както и във всичките състезания до края. Вдигна се много шум около това, но мисля, че нашите момчета го приемат като комплимент.

Всичко зависи от ФИА в края на деня, а ние просто сме щастливи, че колата ни отговаря на правилата. Те имаха своите съмнения и увеличиха тестовете си в резултат на това, но аз съм убеден, че колата ни все още отговаря на правилата и ще премине и тези тестове.

Няма да променяме нищо. Тази година ставаше въпрос за окачвания, активно окачване, активни клиренси и какви ли не други подобни неща. Тази седмица е предното крило, а после какво следва? Със сигурност май нищо друго, освен пилотите!“