Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес продължават да са срещу уеднаквяването на двигателите

Мерцедес продължават да са срещу уеднаквяването на двигателите

21
0

Съветникът на Ред Бул – Хелмут Марко, разкри, че Мерцедес продължават да се възпротивяват на опитите за уеднаквяване на двигателите във Ф1.

Естествено причината за това е фактът, че в момента Мерцедес разполагат с най-мощния агрегат във Ф1, докато двигателите на Рено, с които карат и Ред Бул, отстъпват според специалистите с около 3 десети от секундата на обиколка спрямо немските мотори.

Затова още след Гран при на Унгария Марк Уебър призова за уеднаквяване на двигателите.

„Разочароващо е. Рено губи около 3 десети от секундата на обиколка, но до момента нямаме зелена светлина за равенство. Първо ще ни трябва споразумение помежду ни във ФОТА, но Мерцедес продължават да се съпротивляват“, обясни Марко.

Той също така заяви и че пилотите на екипа на Торо Росо – Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари, нямат право да се отпускат, независимо, че запазиха местата си и за догодина.

„Пилотите трябва да помагат за развитието. Разбира се, неща като ситуацията, в която Алгерсуари удари Буеми отзад не трябва да се случва отново. В момента сме доволни от тях, но в лицето на Даниел Рикардо и Жан-Ерик Верн имаме двама много бързи младежи“, добави още той.