Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Браун Ф1 е достатъчно добра и с 12 тима

Според Браун Ф1 е достатъчно добра и с 12 тима

41
0

Според слуховет ФИА гледат да забързат процедурата със селекцията на евентуален 13-ти отбор за догодина, за да може той да има необходимото време да се подготви достатъчно добре за шампионата през 2011-та година.

Същевременно Бърни Еклестън наскоро заяви, че не само че на Ф1 не са нужни чак 13 отбора, ами дори има и възможност сегашната бройка да намалее.

И докато тим-шефът на Мерцедес и главен технически консултант на ФОТА – Рос Браун, не е на чак толкова крайно мнение, то той също смята, че ако 13-ти отбор не се появи, това няма да е особен проблем за шампионата.

„Доста е трудно. На мен лично ми изглежда доста маргинално да се създаде отбор навреме за идния сезон.

Но смятам, че и в момента имаме доста добра решетка. 24 коли са доста добра бройка и мисля, че няма да е голям проблем, ако не се появи 13-ти отбор. Това, от което се нуждаем, е да запазим отборите, които имаме“, смята Браун.

Тимът на Никола Тод – АРТ и американската група Сайпър вече се отказаха от борбата за 13-тото място, но Вилньов Рейсинг/Дуранго, Епсилон Еускади и вероятно Стефан GP все още се надяват да успеят да се класират.

Затова според слуховете ФИА е насрочила среща в Париж на 13-ти август, на която трябва да се явят групировките, които желаят да заемат свободното място, за да представят официално кандидатурите си.