Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия с обдухван с горещ въздух дифузьор за Хунгароринг

Форс Индия с обдухван с горещ въздух дифузьор за Хунгароринг

69
0

Форс Индия ще изпробват обдухван с горещ въздух дифузьор по време на тренировките за предстоящата Гран при на Унгария. Отборът преживя много тежък уикенд в Германия и определено се надява да се върне в обичайните си за този сезон предни позиции.

– Хокенхайм очевидно не бе най-добрият ни уикенд, но сега вече гледаме напред към следващата надпревара в Унгария – заяви Адриан Сутил. – Будапеща е страхотен град, а времето е винаги топло и приятно. Нямам търпение да стигна дотам след студа в Германия! Хунгароринт е трудно трасе с много завои, изискващи сериозни фокусиране, защото единият те отвежда направо в следващия без време за осъзнаване. Въпреки това средната скорост е доста ниска. Квалификацията е от особено голямо значение и въпреки лекия спад при нас в това отношение напоследък, винаги съм убеден, че мога да се класирам в топ 10. Ще изпробваме някои нови елементи, включително обдухван с горещ въздух дифузьор. В миналото не съм имал особен късмет в Унгария, но сега за първи път разполагам с конкурентоспособен автомобил и ще се боря – категоричен бе германецът.

Съперниците са наистина силни и това определено ще затрудни Форс Индия, твърди пък Витантонио Лиуци, според когото обаче екипът има шанс да се бори за точки в Унгария.

– Винаги, когато нещата се подредят като хората, сме в топ 10. А пистата е като едно по-голямо Монако: много е тясно и няма място за изпреварвания. А в Монте Карло ние бяхме доста силни. Иначе харесвам пистата и съм бил доста бърз на нея в миналото. Там най-важното нещо е ритъмът, също като на трасе за картинг, така че ми допада! – обясни още италианецът.