Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петров без място в F1 за 2011 г.?

Петров без място в F1 за 2011 г.?

63
0

Повечето места в топотбори за следващия сезон на Формула 1 вече са попълнени, при това доста по-рано от обикновено, но въпреки това остават няколко кокпита за разпределение. Един от тях е в Рено, където вече потвърдиха продължаването договора на Роберт Кубица до края на 2012 г., но съдбата на Виталий Петров далеч не е така ясна. А в разгара на лятото вече се появиха слухове, че с руснака не се водят преговори и за волана му има няколко други кандидати.

Самият пилот отговори уклончиво на въпроси относно бъдещето си по време на демонстрация в Москва, в която участва и Дженсън Бътън с Макларън. И въпреки липсата на каквито и да са конкретни данни или информация, цял куп имена вече се завъртяха в публичното пространство, сред тях Кими Райконен, Ник Хайдфелд, Хейки Ковалайнен, Адриан Сутил и дори Кристиан Клийн.

Шефът на екипа Ерик Булие заяви пред френското издание Ото Ебдо, че някои са реални кандидати и е имало провеждани дискусии, а други са плод на нечие развинтено въображение.

Първата половина на дебютния му сезон не бе никак лека за Петров. Руснакът обаче доста бързо свикна с обстановката и новите за него процедури, като от самото начало на надпреварите за 2010 г. изумява наблюдателите със стартовете си и борбеността си по време на състезанията. Като се има предвид и липсата на тестове, в Рено едва ли са очаквали Виталий да върви със същото темпо като на значително по-опитния Кубица. Представянето и резултатите на поляка обаче вдигнаха летвата неочаквано високо и може наистина да изиграят роля при обсъжданията кой да кара редом с Роберт догодина.