Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг признава за крачка назад при Мерцедес

Хауг признава за крачка назад при Мерцедес

33
0

Шефът на спортния отдел на Мерцедес-Бенц – Норбер Хауг, призна, че нововъведенията по колата на тима за Гран при на Валенсия са изиграли негативна, вместо позитивна роля.

Екипът свали ауспусите на колата, за да постигне по-добро обдухване на дифузьора, но като цяло единственото, което се случи, е компонентите на задното окачване да прегреят, като по-добро аеродинамично притискане така и не бе постигнато.

„В последното състезание направихме прекалено смела крачка. Когато нямаш възможност за тестове, тогава петък е тестовият ти ден, но не е гарантирано, че всичко ще се получи. Понякога, докато се опитваш да направиш две крачки напред, правиш една назад. Това не е некомпетентност, това е част от играта, когато си в ролята на догонващ. Естествено готови сме да бъдем критикувани, защото ако хората не те критикуват, значи не очакват много от теб“, заяви германецът.

Тим-шефът на Мерцедес – Рос Браун, пък заяви, че заради неуспешните аеродинамични модификации, проблемът със загряването на гумите при W01 се е задълбочил.

„Стигнахме до етап, в който трябва да намерим решение на проблема ни при използването на нови гуми, а за момента не успяваме. След три или четири обиколки нещата се нормализират и всичко започва да работи достатъчно добре, но когато трябва да направим само една или две обиколки с малко количество гориво, тогава изпитваме трудности“, обясни Браун.