Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фаузи ще кара за Лотус на Силвърстоун в петък

Фаузи ще кара за Лотус на Силвърстоун в петък

24
0

От тима на Лотус потвърдиха, че тестовият им пилот Файруз Фаузи ще кара в още четири петъчни свободни тренировки дo края на сезона.

Малайзиецът се появи за първи път през сезона на домашното си трасе в Малайзия, а сега се очаква той да кара още на Силвърстоун, в Унгария, в Сингапур и в Абу Даби.

„Първо искам да благодаря на Тони, Майк и целия отбор за шанса да се върна в кокпита. Наистина нямам търпение да видя колко напред сме се придвижили от последния път, когато карах колата и съм много горд, че ми бе даден шанса да изиграя още една важна роля в продължаващото ни развитие.

Направих шейкдаун на шаси 04 на Снетертън преди няколко седмици, но там очевидно нямаше как да натисна много, затова ще бъде чудесно да се върна и да пробвам да помогна на отбора с каквото мога, за да може той да се придвижи още по-напред в средата на класирането.

Да карам на Силвърстоун ще бъде много специално, защото живея буквално на метри от трасето, така че имам и много приятели, фенове и роднини, които ще бъдат там“, заяви малайзийският пилот.