Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Двойно класиране в точките за Форс Индия

Двойно класиране в точките за Форс Индия

48
0

И двамата състезатели на Форс Индия спечелиха точки в Гран при на Канада, като в самия край на надпреварата изхвърлиха Михаел Шумахер (Мерцедес) от топ 10 и заеха девето и десето място, като този път Витантонио Лиуци изпревари съотборника си Адриан Сутил.

– Трудно състезание, в което правех всеки тур на лимита. Тимът заслужаваше добър резултат. Трябваше да вземем повече точки, но винаги е по-добре да спечелиш нещо. За съжаление загубих много, когато бях блокиран в първия завой от Фелипе [Маса]. Беше състезателен инцидент, тъй като Дженсън [Бътън] беше от другата страна и просто нямаше какво да се направи, тъй като аз отвътре държах линията си. Загубих предното крило и трябваше да сменя стратегията, но в крайна сметка се справихме – бе разяснението на Тонио.

Следобедът не бе лек и за Сутил.

– На старта се борех с [Роберт] Кубица, докоснахме се и спуках гума. За нещастие се случи на първия завой, заради което се наложи да карам цяла обиколка, за да се добера до бокса. Загубих време и потънах назад в колоната, като след това трябваше да си пробивам път през [Нико] Хюлкенберг и Шумахер, за да се върна – разясни случилото се с него немският пилот. – В края знаехме, че Михаел има проблеми с гумите си. Затова натиснах и го задминах в последния завой, печелейки последната точка.