Начало Други Сайнц предупреди сина си да не се отпуска

Сайнц предупреди сина си да не се отпуска

59
0

Двукратният световен рали шампион Карлос Сайн предупреди сина си Карлитос, че трябва да продължи да работи още по-целеустремено, за да постигне свой собствен успех в моторспорта.

Понастоящем Сайнц младши се състезава в европейските серии Формула BMW. Още във второто си състезание момчето се качи на подиума. 15-годишният Карлитос записа 9-и резултат в квалификацията в Барселона, а в състезанието си проправи път до третото място.

Въпреки този успех, Карлос Сайнц предупреди сина си, че трябва да продължи да работи усърдно и да не приема нищо за гарантирано, още повече в самото начало на кариерата си на автомобилен пилот.

Карлитос се справи доста добре и аз съм много щастлив от този факт, но това е все още само началото – заяви 48-годищният Сайнц. – Ако иска да успее, трябва да остане все така концентриран и да продължи сериозно да работи. Има да извърви още дълъг път.

Всъщност Карлитос пое по пътя на автомобилните състезатели, карайки картинг и печелейки Junior Monaco Karting Cup. Тази година той за първи път се състезава с едноместни болиди, благодарение на подкрепата на Ред Бул.

Целта ми е един ден да стигна до Формула 1 – разкри Карлитос. – Не съм сигурен точно защо, но винаги пистовите надпревари са ме привличали повече от ралитата.