Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грешка е причината Грожан да загуби мястото в Рено

Грешка е причината Грожан да загуби мястото в Рено

34
0

Витали Петров е на мнение, че за Ромейн Грожан е било по-добре да не приема предложението на Рено да се състезава редом с Фернандо Алонсо в средата на миналия сезон.

През 2009 година Грожан и Петров караха за един и същ отбор в сериите GP2. Рено обаче отстраниха Нелсън Пикет младши след Гран при на Унгария, в резултат на което привикаха Грожан да го замени. Добрите новини за швейцареца обаче свършиха дотук, тъй като той не се представи особено убедително до края на сезона.

Този сезон Роберт Кубица заменя Алонсо, а Петров ще бъде негов съотборник, като според руснака именно грешката на Грожан му е коствала цял сезон в Рено тази година.

Грожан сбърка, като пристигна във Формула 1 от средата на сезона“ – казва Петров пред френското издание „Ауто Хебдо“. „Той можеше да загуби много повече, отколкото да спечели – особено с кола, в която Алонсо също не се справя особено добре.“

„Отборът ме помоли да карам от средата на 2009 година, но аз отказах. Баща ми обаче ме подкрепи“ – разкрива Петров. „Необходимо е да се започне с пълен сезон.“