Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес всъщност няма да плаща на Шумахер

Мерцедес всъщност няма да плаща на Шумахер

48
0

Неотдавна някои представители на Мерцедес-Бенц разкритикуваха Норберт Хауг за разходите му във Формула 1 покрай създаването на отбора Мерцедес GP.

Докато Хонда, BMW и Тойота се оттеглиха от спорта, а Рено ограничи собственото си участие, то Мерцедес вместо това решиха да купят тима на Браун GP и да доведат в него Михаел Шумахер.

Така, след като тимът от Бракли бе купен, Ерих Клем от ръководството на Даймлер, каза, че Мерцедес са изпуснали „възможността напълно да напуснат този скъп и противоречив спорт“. След като Шумахер бе договорен за 7 млн. евро годишно, Уве Вернер, който също е представител на ръководството на компанията, каза, че е трудно да се „оправдае“ подобно решение покрай настоящите финансови затруднения на автомобилните производители.

Норберт Хауг обаче отговори на критиките, като каза, че и двамата критикуващи не са взели под внимание, че Даймлер всъщност ще харчи през 2010 година с 60 % по-малко от пиковия момент през 2005 година. Спортният директор на Мерцедес също така уточнява, че всъщност марката няма да похарчи никакви пари за заплатите на Шумахер и Нико Розберг.

„В нашия отбор заплатите на пилотите идват от нашите партньори и собственика на комерсиалния права ФОМ, не от Мерцедес-Бенц“ – казва той.