Начало Лайфстайл Барикело отново ще кара картинг заедно с Маса

Барикело отново ще кара картинг заедно с Маса

31
0

В момента Рубенс Барикело е концентриран изцяло върху подготовката си за ежегодното картинг-състезание Граня Виана 500, в което освен него ще участват още Фелипе Маса и резервният пилот на Рено – Лукас ди Граси. Барикело потвърди участието си в надпреварата, която той успя да спечели миналата година и в която този път ще участват още и състезателят от Индикар – Тони Канан, състезателят в пистовия шампионат за камиони – Фелипе Джиафоне и пилотът от НАСКАР – Ренато Русо, както разбира се и много други известни имена от моторспорт средите.

Тази година Рубенс ще стартира с номер 72, който съвпада с годината от рождената му дата.

„Граня Виана е много забавна надпревара, но там също така трябва да се убедиш, че имаш правилните пилоти и в двата карта. По новите правила един пилот ще бъде заменян всеки път, когато спре в бокса, затова фината настройка в тима ще бъде особено важна“, обясни бразилецът, който току-що завърши най-успешния си сезон във Ф1.

Фелипе Маса също е печелил състезанието и то през първото му издание – през 1997-ма, след което повтори успеха си в дебютната си за Ф1 година – 2002-ра, когато бе част от тима на Барикело и Канан.