Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Точка за Буеми и Торо Росо

Точка за Буеми и Торо Росо

64
0

Още една точка успя да спечели Себастиен Буеми в последния старт за годината във Формула 1. За разлика от него съотборникът му в Торо Росо Хайме Алгерсуари не успя да стигне финала на състезанието в Абу Даби.

– Да взема още точка, след като спечелих и в Бразилия, е прекрасен начин да приключа сезона. Целият отбор свърши великолепна работа в последните четири старта. Отначало не можех да вървя с темпото на [Нико] Розберг, но постепенно качвах скоростта. Загубих малко време зад [Казуки] Накаджима, но като цяло смятам, че направих всичко възможно. Битката ми с Роберт [Кубица] бе честна – мисля, че му оставих достатъчно място – бе обяснението на Буеми за инцидента, при който се удари с полския си колега и BMW-то се завъртя.

Испанският му съекипник предизвика доста усмивки в течение на надпреварата, след като си обърка бокса. Той влетя при механиците на Ред Бул, докато неговите в Торо Росо въобще не го очакваха.

– Стартът ми не бе твърде лош, но после допуснах грешка в 19-и завой – изпуснах задната част на колата и излетях настрани, губейки няколко позиции. По-късно трябваше да спра с повреда в скоростната кутия, причинена от едновременното включване на две предавки. Но тогава се получи неразбирателството и влязох в съседния пит на Ред Бул, а моят отбор не ме очакваше. Заради това се върнах на пистата и тогава трансмисията окончателно се строши – разказа за грижите си Алгерсуари.

Доброто представяне в последните състезания на Торо Росо бе отбелязано и от шефа на тима Франц Тост. Той изрази надежда тимът да започне следващия сезон от мястото, на което приключва този. Буеми е 16-и в класирането на състезателите с 6 точки, а екипът – 10-и при отборите с 8 (2 на Себастиен Бурде, чийто договор бе прекратен предсрочно).