Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг чака с нетърпение посещението на Интерлагос

Розберг чака с нетърпение посещението на Интерлагос

23
0

Нико Розберг няма търпение да пристигне в Бразилия, където финалните етапи от битката за титлата ще продължат с пълна сила.

Германецът, чиято „изгубена“ каска (конкурс, организиран от спонсорите на тима му – Филипс), бе една от най-интересните новини, свързани с него тези дни, се надява на силен резултат на Интерлагос, където миналата година той записа разочароващ край на сезона.

„Обичам Бразилия. Това е толкова енергична страна, а Сао Пауло е чудесен.

По принцип това е последното състезание за годината, затова има няколко партита, но предполагам, че тази година ще е различно, защото това няма да е последната надпревара от календара. Но и в двата случая това е страхотно място да се състезаваш и затова нямам търпение.

Интерлагос е наистина забавна за каране писта, тъй като има от всичко – промяна на наклоните, пълно разнообразие от завои и движение, обратно на това на часовниковата стрелка, което предлага едно различно предизвикателство на пилотите, особено що се отнася до мускулите на врата.

Миналата година там нещата не бяха толкова добри за нас, защото заваля дъжд в началото на състезанието, който ни остави накрая на колоната, затова наистина се надявам да се представим добре този път“, заяви германецът.