Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард в центъра на вниманието в Мумбай

Култард в центъра на вниманието в Мумбай

32
0

Дейвид Култард бе принуден да поднесе своите извинения, след като превиши лимита за скоростта в Индия на демонстрация на тима на Ред Бул в Мумбай през изминалия уикенд.

Култард разви 260 км/ч на нов пътен участък в Райджив Ганди, което е пет пъти по-висока от допустимата по закон скорост, поради което организаторите на събитието ще загубят сумата от 20 000 британски паунда, която са оставили като депозит преди началото на демонстрацията.

„Поисках от моите служители да изготвят доклад относно събитието. Действия ще бъдат предприети само след като се установи, че превозното средство е превишило лимита за скорост“, заяви по повод демонстрацията управителят на местната корпорация за развитие на пътищата – Сатиш Гавай.

Култард кара пред около 50 000 зрители, след което направи няколко „слънца“ с автомобила и развя индиския флаг пред ентусиазираната публика.

„Очевидно има лимит за скоростта, но аз не възнамерявам да карам отново в Индия, затова смятам да дам пълна газ“, заяви шотландецът пред индийските журналисти преди началото на демонстрацията.

По-късно обаче той се оправда с това, че в автомобила му няма уред за измерване на скоростта и затова той няма как да знае колко бързо кара.

Демонстрацията бе част от програмата за промотиране на спорта в Индия, където през 2011-та ще се проведе кръг от шампионата във Ф1.