Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън не са притеснени от проблемите на Рено в последно време

В Макларън не са притеснени от проблемите на Рено в последно време

37
0

В екипа на Макларън не са притеснени от проблемите с надеждността на двигателите на Рено в последните състезания. Тимът от Уокинг ще премине от агрегатите на Хонда към Рено през 2018 г. след множеството неприятности със задвижващите системи на японците през последните 3 години.

В Гран при на Мексико агрегатите на Рено масово се повреждаха, като за да се избегнат нови проблеми, в Бразилия режимите на моторите на всички коли бяха сериозно занижени.

А за 2018 г. позволената бройка задвижващи системи на болид ще бъде намалена от 4 на 3. Запитан дали натрупалите се проблеми при Рено го притесняват, Алонсо отговори: „Не, изобщо. В Рено определено са едни от най-добрите производители за последните 10-12 години.”

Спортният директор на Макларън Ерик Булие добави, че проблемите с надеждността са се проявили главно при Торо Росо, така че няма повод за паника. „Нямаме притеснения, каза Булие. – Рено не се справят по същия начин като Мерцедес, но смятам, че те решиха повечето от проблемите си. Те трябва да направят голяма стъпка напред но знаят как.”