Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хед: Косуърт е възможност за Уилямс

Хед: Косуърт е възможност за Уилямс

55
0

Косуърт представляват опция за тима на Уилямс през 2010 година. Информацията бе потвърдена от съсобственика на отбора Патрик Хед.

Понастоящем доставчик на двигатели за Уилямс е японският производител Тойота, но тъй като бъдещето им в спорта не е сигурно, то базираният в Гроув отбор започна да се оглежда за алтернативи. Сред потенциалните партньори бе споменато и името на Рено. Хед обаче подчерта, че Мерцедес със сигурност няма да бъдат техни доставчици.

В интерес на истината Рено са фаворити спрямо Косуърт, но съществува възможност за оттегляне и на френския гигант покрай настоящия скандал, касаещ миналогодишната Гран при на Сингапур.

Хед е коментирал пред холандското издание „formule1.nl“, че предстоящото изслушване на Рено пред Световния съвет по моторните спортове никак не улеснява ситуацията. В този ред на мисли той потвърждава, че Косуърт са опция.

Британският производител на двигатели официално се връща във Формула 1 от следващата година, като ще бъде доставчик на новите тимове Кампос, Мейнър, US F1 и Лотус.