Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Провал за Браун Гран при на Спа

Провал за Браун Гран при на Спа

43
0

Ужасен старт заради включена антиблокираща система на Рубенс Барикело и катастрофа на Дженсън Бътън в първата обиколка на Гран при на Белгия превърнаха изоставането на Браун Гран при в кошмарно състезание. Бразилецът все пак навакса доста места, а накрая теч на масло стресна екипа. Той обаче финишира седми, спечелвайки две точки, а колата направо се подпали.

– Трябва да съм доволен от резултата при толкова объркана надпревара. Проблемът със съединителя на старта отне всякакъв шанс за подиум. Сменихме стратегията ми в края на първия тур, това поне ми позволи да взема точки – каза Барикело. – Иначе се забавлявах по време на надпреварата и маневрата ми спрямо Марк Уебър на Бланшимон бе един от хубавите моменти.

Бътън пък все още води в класирането при пилотите, но авансът му се топи непрекъснато. Той заяви, че днес е бил ударен от Ромейн Грожан (пилотът на Рено каза точно обратното) и от там болидът му бе неуправляем.

– А бях на прилична позиция, след като спечелих няколко места на старта плюс доста гориво. Но е по-добре първото ми отпадане за сезона да се случи тук, където така и така не бях съвсем конкурентоспособен, отколкото някъде, където съм начело – каза Дженсън.

При всички положения въпросът относно мотивацията на англичанина и желанието му за победа ще бъдат още по-сериозно застъпени в последните стартове за сезона, независимо колко се дразни самият пилот от предположенията, че не издържа на напрежението.