Начало Автомобилни новини Бертоне показа най-новото си произведение, базирано на Корвет

Бертоне показа най-новото си произведение, базирано на Корвет

227
0

Сред множеството премиери на тазгодишния автосалон в Шанхай се състоя и дебюта на поредния автомобил, базиран на Шевролет Корвет. Бертоне Мантид обаче се е отдалечило от стандартния Корвет не само заради напълно различната си визия, но и заради двигателя си, който е взет от най-мощната версия на американския спортист – ZR1 и разполага с 638 к.с.

Формите на Мантид са инспирирани от самолетите и колите от Формула 1. Радикалният дизайн включва странични въздуховоди, издълбани в калниците, които напомнят на формите на изтребител. Всички тези линии обаче освен от дизайнерска гледна точка са доста важни и по отношение на аеродинамиката. Вследствие на дългите тестове в аеродинамичния тунел, коефициентът на въздушно съпротивление на автомобила е само 0.298.

Шасито на Мантид затвърждава впечатлението, че това си е един доста сериозен суперавтомобил. Двигателят и шасито, взети от Корвет ZR1 2009, обаче са само началото. Купето на модела е изработено изцяло от карбон, а колелата от супер-лека алуминиева сплав. В резултат на това, Мантид е със сто килограма по-лек от стандартния Шевролет Корвет ZR1. Времето, за което новото творение на Бертоне ускорява от 0 до 100 км/ч, е 3.2 секунди, а максималната му скорост достига 351 км/ч.