Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън смята, че Фетел е по-добър от Хамилтън

Еклестън смята, че Фетел е по-добър от Хамилтън

40
0

Гран при на Китай донесе на Себастиан Фетел втората му победа в кариерата. Междувременно обаче настоящият световен шампион Люис Хамилтън призна, че надпреварата в Шанхай е една от най-слабите му.

По този повод Бърни Еклестън не е пропуснал да внесе малко интрига в шампионата, като е намекнал, че вероятно германецът е по-добър от пилота на Макларън.

„Смятам, че е (по-добър)“ – цитиран e Еклестън от британския „Телеграф“. „Люис е страшен,но това хлапе… времето ще покаже.“

Кристиан Хорнер не пожела да навлиза в подобни сравнения, но подчертава, че неговият пилот е много израснал.

„Трудно ми е да кажа, тъй като Люис не кара наша кола“ – каза Хорнер. „Но със сигурност в следващите няколко години Себ (съкратено от Себастиан) ще стане един от доминиращите пилоти във Формула 1.“

Така дори и британските медии започнаха да пишат много за немския пилот, наричан от някои „бейби Шуми“. Германецът допълнително буди любопитство, като е признал, че обича да кръщава колите си с женски имена.

„Първият болид бе кръстен Кейт, но след това той бе унищожен в надпреварата в Австралия. Затова нарекохме този „Мръсната сестра на Кейт“, тъй като бе много по-агресивен и бърз“ – каза Фетел.