Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФОТА ще заседава за лишаване на Браун от средства

ФОТА ще заседава за лишаване на Браун от средства

46
0

За 6 май е насрочено заседание на Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА), като то може да коства до 30 милиона евро на тима на Браун GP.

Недоволен след сагата с дифузьорите, Флавио Бриаторе – шеф на комерсиалния отдел – ще предложи по време на срещата отборът на Браун GP да не получава нищо от приходите от телевизия и състезанията в продължение на поне три години.

„Не искам да бъда Робин Худ“ – казва италианецът. „Но нямам пари в бюджета си за дифузьор, а не мога и да си позволя да завърша сезона на секунда зад Браун.“

„Затова и смятам, че разпределението на средствата трябва да бъде преразгледано“ – каза Бриаторе.

Шефът на Рено също така каза в Шанхай, че ще се постарае Рос Браун да бъде отстранен от поста „шеф на техническия отдел“ във ФОТА.

От немската новинарска агенция „СИД“ съобщават по този повод, че 70 % от отборите ще трябва да се съгласят парите, подготвени за Хонда през 2009 година, да бъдат давани на тима на Браун.

Рос Браун не пожела да коментира: „Не искам да отговарям. Никак не е хубаво, че той изважда пред всички тези неща, сякаш те са работа на ФОТА. Но това е стилът му. Не искам да говоря за това.“