Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Не се отказвайте от нас

Маса: Не се отказвайте от нас

50
0

За ужас на тифозите Скудерия Ферари понастоящем е единият от двата отбора (другият е Форс Индия) във Формула 1 без спечелени точки след първите три старта от сезон 2009 г. И в Китай тимът не взе нищо, след като Кими Райконен остана 10-и в класирането, а Фелипе Маса въобще не завърши надпреварата. Бразилецът бе трети в колоната, когато спря с повреда – според екипа електрически проблем.

Горчиво съм разочарован, но мотивацията ми все още е непокътната. Тимът е сплотен и има истинско желание да обърнем нещата възможно най-бързо. Трябват ни значителни промени в аеродинамиката, но е истина, че трябва да оправим незабавно и проблемите си по отношение на издръжливостта, защото ако искаме да печелим, първо трябва да финишираме в надпреварите – повтори за пореден път Маса. – Днес колата вървеше добре освен в периодите с автомобил за сигурност, тогава мощността падаше в известна степен. После без предупреждение всичко спря. Но бих се обърнал към феновете ни, за да им кажа, че не бива да се отказват от нас в трудния момент, защото шампионатът е дълъг.

Райконен също не във възторг от ситуацията. Той съобщи на екипа по радиото, че двигателят му е със странно поведение, но агрегатът издържа до края на надпреварата.

След спирането ми в бокса загубих прилепяне и не можех да натискам колкото исках, защото колата се пързаляше сериозно. На няколко пъти моторът като че ли губеше мощност, особено когато се озовавах зад други болиди. Проблемът обаче отшумя от само себе си. Ситуацията не изглежда никак добре. Допускаме грешки и не сме достатъчно бързи – каза отново финландецът.

Крис Дайър, който от този уикенд е шеф операции на пистата, доуточни, че в случая на Маса става дума за проблем в управлението на софтуера. Странното поведение на агрегата на Кими пък се дължало на многото вода по пистата.