Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Объркана стратегия попречила на Алонсо

Объркана стратегия попречила на Алонсо

39
0

Грешка в преценката попречи и на Фернандо Алонсо да реализира потенциала на втората си стартова позиция на грида за Гран при на Китай. Двукратният световен шампион финишира точно извън зоната на точките (девети) и не скри разочарованието си:

Отборът свърши великолепна работа да подобри автомобила, който бе много конкурентноспособен, особено вчера. Днес нямахме късмет, мисля, че бе един от онези дни, в които се оказва, че взимаш решения в грешния момент и всичко се обръща срещу теб. Смятахме, че колата за сигурност ще е още 10-15 тура на трасето, когато влязох за гориво, но точно тогава тя се прибра и се озовахме последни в колоната. От първа редица внезапно бяхме в противоположния край, което на практика сложи край на състезанието ни.

Пикет пък бе класиран, но на практика разби колата си две обиколки преди финала. Представянето на бразилеца не е никак добро и слуховете, че са му дадени шест старта, за да покаже нещо съществено определено ще се засилят след състезанието в Китай.

Построихме агресивна стратегия, очаквайки дъждът да започне по-късно следобед. Ранният валеж обаче повлия на това, а колата за сигурност съвсем обърка нещата. Не извлякохме най-доброто от потенциала си днес – бе принуден да признае и инженерният шеф на екипа Пат Саймъндс.