Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун: Винаги сме твърдели, че другите ще ни настигнат

Браун: Винаги сме твърдели, че другите ще ни настигнат

58
0

Браун Гран при за първи път от началото на сезона няма да стартират от полпозишън, след като пилотите на тима се класираха четвърти и пети в днешната квалификация за Гран при на Китай. За първи път този сезон и Рубенс Барикело успя да изпревари Дженсън Бътън в подреждането на стартовата решетка. Двамата загубиха битката с Ред Бул и Фернандо Алонсо (Рено) в самия край на последната част от официалната тренировка за място на грида. Въпреки това в екипа се надяват на по-добро представяне в утрешната надпревара.

Колата се държи добре на тази писта, но няколко болида бяха по-бързи, отколкото очаквахме днес. Още във втората част на квалификацията се виждаше ясно, че Ред Бул са много силни във високоскоростните завои, така че бяхме наясно, че ни предстои трудна битка. Ще е интересно да се види как ще се развият различните стратегии по време на надпреварата. Разбира се, предпочитаме да сме на първа редица, но при всички положения ще дадем всичко от себе си утре – заяви Бътън.

Барикело от своя страна отбеляза, че квалификацията в Китай е показателна за това колко бързо се развива Формула 1. Бразилецът допълни, че и двамата със съотборника му знаят как се печелят подиуми и се надява утре да успеят да повторят наученото. Шефът и собственик на отбора Рос Браун бе категоричен, че днешното представяне доказва прогнозата му, че съперниците ще започнат да настиган екипа му.

Колата ни върви добре тук, като и Дженсън, и Рубенс бяха с твърде нестабилна предна част в последните си излизания. Все пак четвърта и пета позиция са добри места на гриса, така че ни предстои чудесно предизвикателство утре. Поздравления към Ред Бул за първия им полпозишън в очевидно много вълнуващия сезон в Гран при – допълни Браун.