Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Състезанието ще е дълго, но сме на най-добрата позиция

Фетел: Състезанието ще е дълго, но сме на най-добрата позиция

49
0

Втори полпозишън в кариерата си спечели днес Себастиан Фетел на пистата до Шанхай. Успехът на тима му Ред Бул бе още по-значим, след като Марк Уебър се класира трети на стартовата решетка за Гран при на Китай. Автомобилите на екипа са както без система KERS, така и без прословутите дифузьори, но от началото на сезона демонстрират чудесна скорост.

Всичко стана в последната минута! Във всяка частите направих по едно излизане, но както се вижда, повече не е необходимо! Не бе лесно, тъй като имахме проблем с автомобила и трябваше да го пазя възможно най-много. Не се притеснявах, тъй като бях сигурен в скоростта, но когато имаш на разположение една обиколка, нямаш право на грешки. Нямам търпение за състезанието утре – то ще е дълго, но пък ние сме на най-добрата стартова позиция – сияеше младежът след официалната тренировка за място.

Уебър също бе щастлив от резултата, макар да призна, че предпочита мястото до Фетел, отколкото това непосредствено зад него.

Свършената от отбора работа, особено през последните седмици, е невероятна. Правя каквото мога, за да затрудня младока, но общите ни усилия вървят повече от добре! – възкликна австралиецът.

Първата позиция в Китай е първа в историята на Ред Бул, отбеляза щастливо и шефът на екипа Кристиян Хорнер. Главният инженер за двигателите Фабрис Лом пък не пропусна факта, че първите трима на грида са с агрегати на Рено.