Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота с по-лошо от очакваното представяне

Тойота с по-лошо от очакваното представяне

29
0

Ярно Трули класира болида си Тойота TF109 на трета редица на грида за Гран при на Китай, но този път съотборникът му Тимо Глок не успя да се нареди сред най-бързите десет в квалификацията. Немският пилот даде 14-о време, но на практика ще стартира от предпоследна позиция (19-и) на стартовата решетка заради наказание (преместване с 5 места назад) за смяна на скоростна кутия. Трансмисията се счупи в сутрешната свободна сесия.

За мен квалификацията беше трудна и съм малко разочарован от резултатите, тъй като след последната тренировка вярвах, че имаме темпо, за да се класираме в челото – коментира Трули. – Някак обаче, точно като в Австралия, механичното сцепление изчезна и трябваше да натискам здраво дори за преминаването в третия квалификационен сегмент. Все пак съм доволен от последния си бърз тур, а и в крайна сметка шесто място е прилична стартова позиция.

Глок от своя страна отбеляза, че на практика загуби последния час за подготовка заради повредата на скоростната кутия.

Поведението на автомобила бе различно спрямо вчерашното и управлението бе трудно от самото начало. Така и не можах да направя обиколка като хората, така че бях наясно колко ще е трудно да стигна до последната част – времената бяха твърде близки. Беше хлъзгаво, не се чувствах уверен, а и в последния бърз тур направих грешка. Като се има предвид наказанието ми, отивам в дъното на решетката, така че ще се надяваме за дъжд утре – допълни Тимо.

Техническият шеф, отговарящ за шасито на Тойота, Паскал Васлон обясни, че стратегията на немския състезател ще претърпи съответните промени.

За Ярно нещата преминаха по-добре, но пак бяха далеч от очакванията ни и стандартите ни за 2009 г. Гумите са в устата на всички през уикенда досега, особено справянето с по-мекия тип. Справяме се сравнително добре, но все още имаме някои проблеми. Има възможност за стратегия с три спирания в бокса, така че ще е интересно как ще се развие надпреварата – каза още Васлон.