Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фокусът в Браун – гумите суперсофт

Фокусът в Браун – гумите суперсофт

37
0

Работа по баланса на автомобилите си имат в Браун Гран при, но като цяло в тима са доволни от първите свободни тренировки за Гран при на Китай. Шефът и собственик на отбора Рос Браун обясни, че основната цел на екипа е било установяването на работния прозорец на гумите суперсофт и намиране на съответните настройки на болидите. Пилотите също бяха сравнително доволни от постигнатото.

Балансът на колата се подобри наистина значително при последните ми излизания днес, след като по-рано имахме някои проблеми с постигането на оптимални настройки. Свършихме страшно много работа с двата толкова различни типа гуми, за да видим какво е поведението им в дълги серии обиколки. На пистата имаше доста трафик, така че основната ми грижа бе да си осигуря чисти турове. Денят като цяло бе полезен, но имаме още работа за утре, за да сме напълно доволни от баланса за квалификацията – обясни Дженсън Бътън.

Английският състезател на Браун даде най-доброто време за деня със супермеката смес на Бриджстоун. За разлика от него съотборникът му Рубенс Барикело имаше някои грижи точно с гумите.

Пробвахме различни неща, но определено нямах достатъчно механично сцепление с последния си комплект гуми следобед. По пистата има много камъчета, но с течение на уикенда трябва да се изчисти – каза бразилецът.