Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш съгласен за неявяването на Хамилтън пред медиите

Уитмарш съгласен за неявяването на Хамилтън пред медиите

36
0

Шефът на Макларън, Мартин Уитмарш, застана зад решението Люис Хамилтън да не cе яви пред журналистите по време на ‘медийния ден’ на тима в Шанхай.

Във време, в което Ф1 се опитва да е по-достъпна и по-прозрачна за феновете, британският тим не организира нито една среща на настоящия световен шампион с представителите на медиите.

Насред скандала с лъжливите показания, се предполага, че далеч не е съвпадение факта, че мълчанието, което запазва Хамилтън и  изявлението на Рон Денис относно оттеглянето му от всички дейности в тима се случиха по едно и също време.

Според слуховете връзката между кръга около 24-годишния пилот и най-вече неговия баща – Антъни Хамилтън и Денис се разрушава все повече с всеки изминал ден, като това е породено от срама, който преживя Хамилтън покрай разразилия се скандал с лъжепоказанията.

Някои публикации твърдят, че липсата на контакт между Люис Хамилтън и медиите всъщност е в разрез с правилата на ФИА.

Уитмарш пък каза, че британският пилот ще може да говори пред медиите по-късно тази седмица. Той обясни, че решението Хамилтън да не говори пред журналистите е продиктувано от факта, че ще му бъдат задавани въпроси, свързани със скандала преди да се проведе изслушването пред световния моторспорт съвет.