Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организатор овладява спекулациите за Канада

Организатор овладява спекулациите за Канада

35
0

Франсоа Дюмонтие се опита да овладее спекулациите, че Монреал е толкова близо до завръщане в календара от Формула 1.

Бърни Еклестън и други личности, сред които министърът на провинция Квебек, Раймон Башан, и кметът на Монреал, Жерал Трембли, наскоро разбуниха духовете, като споменаха за процес на преговори за връщането на Канада в календара. Но именно Дюмонтие – в ролята си на шеф на организаторите – е този, който би трябвало да е най-близо до нещата.

Така пред канадския вестник „Ла Прес“ той е разкрил, че дискусиите за завръщане на Формула 1 на пистата Жил Вилньов не са толкова напреднали, колкото е станало дума в пресата.

„Набелязах си някои неща от интервюто на Бърни Еклестън миналата седмица, но като изключим това, не знам повече засега“ – каза Дюмонтие.

Междувременно медиите твърдят, че шефът на Формула 1 и правителството на Квебек са „заинтересовани“ от възстановяването на канадската Гран при.

„В момента на изказването му не е имало някаква комуникация по случая – нито с мен, нито с промоутърите от „Сток-Кар Монреал“ – продължава Дюмонтие. „Ако нещо ще се случва, то и ние ще трябва да бъдем намесени в преговорите.“